Steny

steny_logo2

Steny_MarmorGranit

Intresset för sten som inredningsmaterial i kök, bad, på golv och i fönsterbänkar ökar. För att upprätthålla hög kvalitet och lokal service till kunderna och stärka svensk stenindustri har 11 stenhuggerier bildat den rikstäckande kedjan STENY. 

Marmor & Granit AB i Kristianstad hör till kedjans grundare.

Marmor & Granit AB är en av elva delägare i Steny, som är den första kedjan för svensk stenindustri. Delägarna är lokala entreprenörer med fokus på sten som inredningsmaterial, samtliga är stenhuggerier som bearbetar sten samt ger råd, ritar, mäter och monterar. Användningsområdena i dag är bland annat sten i kök, badrum och fönster. Kunderna är privatpersoner, byggföretag, köksföretag och arkitekter. Tillsammans har vi bättre möjligheter att möta det ökade intresset för natursten med information och rådgivning. Utbudet av sten är mycket stort i dag, inte minst till följd av utländska företags expansion i Sverige. Samtidigt kan kvaliteten variera kraftigt.

Vi vill att Steny ska vara ett gott och tryggt val för kunderna. En stark svensk kedja ger dessutom goda möjligheter att stärka och utveckla hela branschen. Vi ser stora möjligheter att öka användningen av sten interiört i hemmen, det är ett fantastiskt material.

Steny står som garant för hög kvalitet, service och hantverksmässig kunskap. Kedjan omsätter drygt 170mkr och har över 100 anställda över hela landet, varav 13 i Kristianstad. Stenindustrin har lång tradition i Sverige och natursten är ett vackert, miljövänligt och varaktigt material. Vi använder gärna svenska stensorter.

För ytterligare information, var god kontakta oss.

Läs mer om STENY på www.steny.se

steny_logo2

  • Jag köpte oregelbunden Offerdalsskiffer av Marmor & Granit och det blev verkligen mycket snyggare än massproducerade betongplattor på uteplatsen. Anders Olsson
    Hässleholm