Konsultation

Originalet Marmor & Granit grundades 1943. Vi har genom åren byggt upp en hög kompetens och skapat ett brett kontaktnät med ledande internationella- och svenska stenföretag. Detta gör oss till en pålitlig heltäckande stenleverantör med kunnig personal för kundkontakter och bästa tekniska expertis. Nedan finner ni information om några av de personer som kan hjälpa Er med frågor inom natursten både gällande materialet och montering.

Kurt Johansson

Bergsingenjör, Civilekonom, Professor

Livslång erfarenhet av bergmaterial (berg och natursten). Fram till 1983 verksam som produktutvecklare, informationschef och marknadschef inom världsledande företag för gruv- och anläggningsutrustning, Altas Copco. Efter 1983 verksam inom naturstensbranschen som VD för två av de större företagen. Köpte 1990 Marmor & Granit AB. Driver sedan dess parallellt ett konsultbolag inom stenbranschen och i detta fungerat som projektledare för olika forsknings- och informationsprojekt.

Verksam under 16 år som arbetande ordförande för branschorganisationen Sveriges Stenindustriförbund och Stenindustrins Forskningsinstitut och i den rollen lett ett antal forskningsprojekt. Var under två år president i den europeiska naturstenfederationen EUROROC med 20 medlemsländer. Sedan 2009 verksam som professor (deltid) vid Institutionen för Landskapsarkitektur, SLU, Alnarp. Från om med 2009 har Kurt delat ägarskapet av Marmor & Granit AB med två andra partner och är nu ordförarande i bolaget.

Bengt Hössung

Anställdes på Marmor & Granit i Kristianstad AB av Kurt Johansson år 2000 för köksbänkstillverkning men så småningom köpte jag in mig i företaget bit för bit.

Jag har alltid varit intresserad av teknik mekanik och jobbade redan i grundskolan på kvällar och helger med fordonsteknik. som sen fortsatte med Gymnasieutbildning i bilskadereparationer. Jobbade samtidigt med industrimontage, svetsning och ombyggnad på SANDVIK stålindustri vid driftstopp på semestrarna-Fick anställning som bilskadereparatör på Volvo plåtverkstad Forslunds Motor i Gävle.

1988 började jag jobba som stensättare bland annat Globen bygget, Borlänge, Gävle, Sundbyberg och många fler platser. I början på 90-talet försökte jag driva min fars bilverkstad/bilskrot vidare. Men lågkonjunkturens tuffa uppförsbacke fick mig att återvända till sten branschen med markanläggning och som stensättare hos olika företag som ÖSAK AB, ÖSA AB, SIAB, SH BYGG mestadels i Stockholm.

Sista åren fram till år 2000 blev det också en del restaureringsarbeten blandat med stensättning mestadels på Riddarholmen, Gamla stan och Kungliga slottet. Mina tidigare erfarenheter har gett mig stora fördelar och bredd i Naturstensbranschen för att koppla tekniken med hantverket.

Kai Marklin

Delägare i Marmor & Granit i Kristianstad AB. Ansvarar för löner och personalfrågor samt viss marknadsföring och ekonomi. Är dessutom ordförande i Sveriges Stenindustriförbund. Jobbar halvtid med detta samt 10% som ansvarig för Sveriges enda Stenutbildning på Göinge Utbildningscenter i Sibbhult. Har även egen konsultverksamhet och har jobbat som lärare (IT och Ekonomi) i 30 år.

 

  • Jag är ofta i Tivoliparken och njuter av alla blommor i hälsoträdgården. Barnen följer gärna med för de älskar att plaska i vattnet på fontänen. Sara, Otto & Hanna
    Tivoliparken; Kristianstad